понеделник, 22 април 2013 г.

Преглеждат безплатно за рак на гърдата в Русе


AVON България дарява ехограф за жените на Русе

Безплатни профилактични прегледи за рак на гърдата организира AVON България за жени от Русе и областта. Инициативата ще се проведе във втория етап на  кампания под надслов "От любов към живота". Стартът й ще бъде даден на 24 април, когато наложената на пазара компания ще дари ехограф на Комплексния онкологичен център (КОЦ) в дунавския град.

Медицинската апарута се дарява с цел да бъдат стимулирани жените от града и региона да провеждат ежегодни профилактични прегледи срещу рак на гърдата. Болестта е 100% лечима, ако бъде диагностицирана навреме.

Тази година най-мащабната благотворителна кампания в света в подкрепа на борбата с рака на гърдата - „От любов към живота”, отбелязва своята 11 годишнина в България. Основната цел на кампанията, организирана от AVON България, е да информира българската жена за необходимостта от редовни прегледи и да осигури достъпна профилактика и диагностика на болестта за всички жени в България.

През годините кампания „От любов към живота” е подкрепена от повече от 700 000 души в България. До този момент събраните средства в нея надвишават 1 300 000 лева, с които са направени дарения на мобилна мамографска и ехографска апаратура и са финансирани над 23 000 безплатни профилактични и диагностични прегледи на територията на цялата страна.

В името на благородната кауза са проведени десетки събития и привлечени за съмишленици популярни лица като, сред които Графа, Ники Кънчев, Драго Симеонов, Гала, Наталия Симеонова, Ива Дойчинова, Ива Екимова, Любо, Сантра, Елена Петрова, Мария Илиева, Ивет Лалова и още много звезди на България. Целта е да се промени здравната култура на българската жена, като се провокира да поставя на преден план своето здраве. "За да стимулираме активната профилактика сред жените, осигурихме медицинска апаратура и безплатни прегледи на жените на територията на цялата страна", обясниха от AVON България.
В Русе тази година AVON България осъществява второто по ред от общо седем дарения в различни градове в страната.

Няма коментари:

Публикуване на коментар