сряда, 16 януари 2013 г.

Безплатни прегледи на пациенти с бъбречно-каменна болест


Сдружението на пациентите с бъбречно-каменна болест съвместно с МБАЛ Доверие, организира безплатни прегледи на пациенти с бъбречно-каменна болест, на които ще се определи метаболитната причина на заболяването.

Прегледите ще се извършат от: 21.01 до 31.01.2013 г. в МБАЛ Доверие на адрес: гр. София, ж.к. “Овча купел” 2, квадрант 18.

Желаещите да се прегледат, задължително трябва да се запишат предварително!

Записване за безплатни прегледи ще се извършва всеки работен ден на мобилен телефон: 0885-729-557 от 9:30 до 17:00 часа.

Прегледите са предназначени за хора с камъни в бъбреците, които все още не знаят какъв тип е бъбречно-каменната им болест, но имат оплаквания от дълго време.

На първият преглед пациентите ще бъдат прегледани и ще им бъдат назначени изследвания, необхдими за определяне на метаболитната причина на заболяването- 24 часова урина и кръв. Част от тези изследвания са покрити от НЗОК, а друга част се доплащат. Доплащането ще се направи от Сдружението на пациентите с БКБ. Т.е. пациентите няма да плащат за нищо.

След като си направят необходимите изследвания, пациентите ще трябва да посетят отново д-р Семерджиев в МБАЛ Доверие, който с помощта на програмата CITIUS, ще определи метаболитната причина на заболяването му, ще му назначи адекватно лечение и профилактика. Само по този начин- с правилно поставена диагноза, бъбречно-каменната болест може да бъде преборена!

Всичко изброено до тук- прегледите и изследванията ще бъдат напълно безплатни за пациентите с бъбречно-каменна болест!
Прегледите ще се извършват с любезното съдействие на д-р Явор Семерджиев (началник на отделението по Урология в МБАЛ Доверие).
Събитието ще се осъществи с финансовата подкрепа на Райфайзен банк.


Няма коментари:

Публикуване на коментар