сряда, 17 октомври 2012 г.

Безплатни консултации в новооткрит ин витро център

От сряда, 17 октомври, 50 български двойки ще могат да се запишат за безплатни консултации в първия австрийски ин витро център, който беше открит у нас в болница Токуда. Това съобщи за Дарик председателят на Националната пациентска организация д-р Станимир Хасърджиев.

Той допълни, че прегледите предстои да се осъществят от 5-и до 8-и ноември от един от най-големите европейски специалисти в областта на ин витро процедурите професор Хайнц Щромер.
Всеки, който желае, да получи консултация от проф. Щромер, трябва да направи заявка на телефона на клиниката, подчерта Хасърджиев: "Трябва да подготвят документи, защото двойките ще бъдат подбрани на базата на съществуващата документация".
Д-р Ралица Сенкова е първият лекар от екипа на новооткрития ин витро център: "Моята първа среща с професора е отпреди година, когато той започна да реализира идеята си, като започна набира персонал за клиниката. Уникалното е, че той се опитва да въведе австрийския начин на работа, като се обръща внимание на индивидуалното отношение към пациентите, психологическото им предразполагане като предпоставка за успешно завършващо лечение".
Множеството от лабораторните технологии, които се използват в новия център, са австрийски и се въвеждат за първи път у нас.

Няма коментари:

Публикуване на коментар