вторник, 18 септември 2012 г.

Безплатни профилактични прегледи за жени в МБАЛ "Събо Николов"-Панагюрище


Безплатните профилактични прегледи и изследвания за жените от община Панагюрище в Многопрофилна болница за активно лечение “Събо Николов” – Панагюрище продължават по проекта на Община Панагюрище и Асарел-Медет” АД за безвъзмездно дарителско финансиране. Необходимите средства ще бъдат предвидени в традиционния дарителски договор между “Асарел-Медет” АД и Община Панагюрище за 2013 година.
Профилактичната програма включва ехография на млечната жлеза и гинекологичен преглед с цитонамазка. Целта на скрининга е да се извършва профилактика на двете най-чести онкологични заболявания на жените по цял свят – карцином на млечната жлеза и карцином на маточната шийка.
Изследванията ще се извършват след предварително записване на телефон 0892 20 58 14. Часовете за консултации са всеки вторник и петък от 13:00 до 16:00 часа в Медицинския център на МБАЛ „С. Николов“.
Всяка жена от община Панагюрище може да участва в профилактичната програма еднократно. За извършването на двете безплатни изследвания не са необходими медицинско направление, такса или предварителен преглед. Единствено достатъчно е предварително записване и спазване на указания час. Резултатите от двете изследвания се предоставят на пациента с документ. При констатирани проблеми, лекарите от болницата препоръчват съответни допълнителни изследвания или терапии.

Няма коментари:

Публикуване на коментар