четвъртък, 27 септември 2012 г.

Безплатни кардиологични прегледи ще има в петък и събота в две столични болници

Безплатни кардиологични прегледи ще има в петък и събота в две столични болници. Инициативата се организира по случай Международния ден на сърцето – 29 септември.

Националната кардиологична болница обявява "Ден на свободен достъп" в събота. От 8 до 16 часа медицинските специалисти заведение ще преглеждат безплатно пациенти от цялата страна. От болницата подчертават, че желаещите задължително трябва да са сизапазили предварително час на телефон (02) 9211 211.

Направление или други документи за преглед няма да се искат.

Прегледите ще се правят на първия етаж, в Диагностично-консултативните кабинети към болницата:

- Кабинет № 53 към отделението по електрокардиостимулация - извърша консултативни прегледи, прием и проследяване на пациентите с имплантирани електрокардиостимулатори или други подобни устройства, или насочени за преценка на необходимостта от поставянето им
- Кабинети № 54, 55 и 56 към Клиниката по кардиология– за пациенти, насочени за преглед от кардиолог.
- Кабинет № 57 към Клиниката по съдова хирургия и ангиология - за съдово болни пациенти
Кабинет № 58 към Клиниката по съдова хирургия и ангиология – прави ултразвуково изследване на периферни артериални или венозни съдове
- Кабинети № 59 и 62 са детски кардиологични кабинети към Клиниката по детска кардиология и детски болести
Кабинет № 63 е неврологичен кабинет към Клиниката по мозъчно-съдова патология
- Кабинет № 64 е кабинет за антикоагулантен контрол – ще обслужва пациенти, които провеждат лечение с препарати, намаляващи съсирваемостта на кръвта (антикоагуланти)

Безплатни прегледи на сърцето ще има и в болница "Пирогов". Вратите на лечебното заведение ще бъдат отворени за всички пациенти в петък и събота между 8 и 14 часа.

Консултациите ще се правят в 126-ти кабинет на поликлиниката на Университетската болница. Не е необходимо предварително записване по телефона.

Няма коментари:

Публикуване на коментар